top of page

Moai Pollarelampa 1000 och 740

moai_pullertlampe_full-0.jpg

Moai pollarelampan är ritad och tillverkad till det danska försvaret och kan även användas som ström- eller vattenuttag.

Den är gjuten i en form av gjutjärn med en service lucka på framsidan. Detta gör att den tål att stå i hårda miljöer. Den har dessutom en 16 mm tjock skiva i härdat glas som skyddar belysningen. En Moai Pollare i 1000 mm kan stå med 10 meters avstånd på en 2,5m bred stig och uppfyller vägklass E2.

Dimension och Material:    
280 x 210 mm x H 1000 mm. Total höjd 1200 mm. 200 mm grävs ner under markhöjd.
120 x 210 mm x H 740 mm. Total höjd 900 mm. 160 mm grävs ner under markhöjd.

                   
Återvunnet gjutjärn- kvaliteten GGG40 . Behandlad eller obehandlad.

 

Belysning - LED  18W K3000 (eller efter önskan)
El-  Klar för strömuttag 16A, 4 –polig CEE IP65  (eller efter önskan)

Vattenuttag - Inkl 30s knapp på framsidan med kran ur öppning.

Montering:

Moai lampan, Moai strömuttag eller Moai vattenuttag levereras färdigmonterade och redo att skruvas fast på tillhörande fundament, för att sedan kopplas vidare till respektive kablar eller rör.

Jordkablarna eller vattenrören tas igenom hålet i det galvaniserade fundamentet . Fundamentet placeras i förhållande färdig terräng i jordfuktig betong där toppen av fundamentet är 200 mm respektive 160 mm under markhöjd.

Ställmuttrarna sätts fast. Moai pollaren med dess kablar eller vattenrör lyfts upp, medans de som är på plats trycks igenom pollaren.  

Man justerar sedan pollaren och spänner fast muttrarna när den står i en rak position. El-kablarna eller vattenrören monteras samman i kabel lådan, man avslutar det hela med att skruva fast service luckan.

 

Moai pollare är med i Byggvarubedömning och Sunda Hus

GH Form har utvecklat Moai-serien i samarbete med Holscher Design.

bottom of page